Opinnoista
Kuten viimeksi kerroin, alkoi mulla tammikuusta kielikevät. Ensimmäinen keskustakampuksella järjestettävä kurssini on ranska 6 ja kieltämättä ekalle tunnille meneminen jännitti aika paljon. Vaikka opettaja puhuu tunnilla vain ranskaa, ymmärrän täysin kaiken mitä hän sanoo. Toki hän puhuu melko hitaasti, eikä käytä vaikeaa sanastoa ja toisaalta hän on suomalainen, joten puheessa on myös suomalaista aksenttia mukana. Kirjalliset tehtävät ovat tuntuneet helpoilta, mutta vaikeaa on keskusteleminen. Lukion ranskan tunneilla emme keskustelleet varsinkaan spontaanisti oikeastaan ollenkaan, joten vaikka kirjallinen osaamiseni onkin varmasti riittävällä taitotasolla, olen hieman huolissani kuinka tulen suullisessa tentissä pärjäämään. Onneksi kurssi kestää kaksi periodia, joten harjoitusta ehtii kertymään sitä ennen.
Ruotsin opiskelu on edelleen, kuten yläasteella ja lukiossa, tuntunut vastenmieliseltä. Mulla ei jotenkin ole ollenkaan kiinnostusta eikä motivaatiota oppia. Jostain sitä kuitenkin tarvitsisi löytää, koska myös tällä kurssilla on kirjallinen ja suullinen tentti suoritettavana loppukeväästä. Mittaus B -kurssilla on käyty kaikenlaista yleistä mittaustekniikkaan liittyvää asiaa, joskaan ihan hirveästi en ole nähnyt kurssin eteen vaivaa enkä näin ollen saanut siitä irtikään.
Kahden matikan kurssin periodi ei ole osoittautunut niin mahdottomuudeksi kuin pelkäsin. Kurssit ovat hyvin erilaisia keskenään: Fourier'n menetelmissä ei saa käyttää laskinta ollenkaan, vaan kaikki tehtävät lasketaan käsin paperille, kun taas tilastollisten menetelmien perusteissa kaikki tehtävät lasketaan valmiilla tilasto-ohjelman komennoilla. Kummastakin kurssista olen pitänyt ja ne ovat tuntuneet toteutustavaltaan selkeiltä. Fourier on selkeästi vaikeampi kuin TMP ja TMP on myös itselleni kiinnostavampi. Kurssilta olen saanut lisävahvistusta sille ajatukselle, että ottaisin dippavaiheessa sivuaineeksi tilastotieteen.
Riennoista ja järjestöhommista
Joululoma päättyi loppiaiseen, jolloin pidimme uuden hallituksen ensimmäisen iltakoulun. Iltakoulu muistuttaa kokousta, mutta siellä ei varsinaisesti pidetä pöytäkirjaa tai päätetä mitään, vaan usein on joku tietty enemmän käsittelyä vaativa aihe, jota on syytä työstää porukalla. Tässä iltakoulussa juttelimme hallituksen sisäisistä toimintatavoista ja tutustuimme toisiimme. Ensimmäisellä kouluviikolla oli Tampereen Teekkareiden 60-vuotisjuhlavuodenavajaispäivä, mikä tarkoitti myös lakinkäyttöoikeutta klo 8-18. Asianmukaisesti pidimme kavereiden kanssa klo 8 aamulla koulun kirjastossa (äänieristetyssä tilassa) lakituksen teekkarihymnin kera. Viikonloppuna vietettiin hallituksenvaihtoviikonloppua mökkiviikonlopun merkeissä.
Toinen viikko alkoi vuoden ensimmäisellä fuksitapahtumalla eli fuksien kyykkäharjoittelulla. Samalla tapahtuma oli ensimmäinen, jota olin järjestämässä fuksivastaavan roolissa. Tapahtuma oli onnistunut ja siitä jäi tosi hyvä fiilis käteen. Kyykkätreeni tuotti tulosta, sillä seuraavana päivänä oli Bionerin, Biopsin ja Sähkökillan kyykkäturnaus, jossa joukkueemme saavutti hopeaa.
Kolmannella viikolla, kumma kyllä, ei ole yhtäkään kalenterimerkintää opiskelijatapahtumista. Jäänee viimeiseksi ennen toukokuuta... Neljännellä ja viimeisellä viikolla olin ensimmäistä kertaa järjestämässä fuksineuvoston tapahtumaa, fuksikyykkää. Fuksineuvosto on Tampereen Teekkareihin kuuluva jaosto, joka koostuu kaikkien Hervannan kiltojen fuksivastaavista. Fuksineuvosto järjestää muutamia tapahtumia vuodessa ja ylläpitää yleisesti fuksikasvatusta. Fuksineuvostolaiset tunnistaa haalareissa roikkuvasta punertavasta ketunhännästä, jonka minäkin sain joulukuussa haalareitani koristamaan.
Opiskelijaelämän alettua olen urheillut huomattavasti vähemmän kuin "entisessä elämässäni". Sanokaa uudenvuoden lupauksista mitä sanotte, mä tykkään konseptista. Siksi lupasinkin itselleni ottaa liikunnan takaisin oikeaksi osaksi arkeani. Joulukuussa kävin muutaman kerran uimahallissa (edellisen kerran varmaan yläasteella?) ja innostuin siitä niin, että repäisin ja ostin vuosirannekkeen Tampereen uimahalleihin. 2-3 kertaa viikossa olen tammikuun aikana jaksanut käydä ja toivottavasti sama tahti jatkuu jatkossakin. Lisäksi olen käynyt enemmän lentistreeneissä ja -peleissä ja käynyt muutaman kerran myös ryhmäliikunnassa.
Aika rennolta kuulostaa, eikö? No niin kuulostaa. Koska fuksivastaavuudessa ja muissa maailman menoissa ei ole riittävästi kalenterintäytettä, päädyin liittymään Bionerin lisäksi toiseenkin järjestöön, nimittäin Uranaisten Opiskelijaseuraan eli UrOkseen. UrOksen tavoite on lisätä diversiteettiä tekniikan alalla ja sen onkin reilu 20 vuotta sitten perustanut 13 koneteekkaria jotka yksinkertaisesti kaipasivat lisää naisia kouluumme. UrOs tuottaa Tekniikan Kutsu -mediaa, johon kuuluu blogi, instagram ja tiktok. Lisäksi vierailemme lukioissa ja yläasteilla sekä järjestämme erilaisia uratapahtumia jo alaa opiskeleville. Näiden toimintojen lisäksi järjestämme myös rennompia opiskelijatapahtumia.
Kuten sanottu, uusi vuosi toi tullessaan kaikenlaista uutta ja jännää, ja vain aika näyttää mitä muuta onkaan vielä tulossa!
<3: Aiska
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti