Elikkäs opinnoista
1. periodin kursseista ohjelmointi 2 sekä signaalinkäsittelyn perusteet päättyivät tenttiviikkoon. Signaalinkäsittelyn tentti meni oikein hyvin vaikka erityisen paljoa en kertaamiseen käyttänytkään aikaa. Onpa ihmeellistä, kuinka koko jakson ajan ahkera tehtävien tekeminen ja luentojen seuraaminen voi saada aikaan sellaista! Ylipäätään signaalinkäsittely oli toteutukseltaan lähes täydellinen kurssi omasta mielestäni ja olikin virkistävää päästä vaihteeksi antamaan positiivista palautetta kurssin järjestäjille. Harkitsin jopa ihan vain siitä syystä signaalinkäsittelyn jatkokurssin valitsemista, mutta se jäi toistaiseksi harkinnan tasolle. Myös ohjelmointi 2 oli mielestäni ihan hyvin järjestetty, joskin kovin työläs ja tehtävät olivat usein vaikeita. Valitettavasti olin myös kuumeessa viimeiset päivät ennen tenttiä ja päädyin sen reputtamaan... Onneksi on kaksi mahdollisuutta uusia ja tarvittaessa kurssista saa suorituksen ilman tentin läpipääsyäkin, vaikkakin silloin arvosana jää kehnoksi.
1. periodissa alkanut bioinformatiikka jatkuu 2. periodissa ja tähänkään päivään mennessä ei tunnu siltä, että olisin oppinut kurssilla mitään. Tehtävät ovat sellaisia, että jos niistä haluaisi oppia, niihin tarvitsisi käyttää aivan tuhottomasti aikaa ja koska en sellaista ole valmis uhraamaan, menen sieltä missä aita on matalin tai sitä ei oikeastaan ole ollenkaan - kuitenkin syyllistymättä plagiointiin tottakai :)
2. periodissa alkaneita kursseja ovat Biomedical Engineering Principles, joka on osoittautunut melko mielenkiintoiseksi fysiikan ja biologian yhdistelmäksi esseineen ja laskutehtävineen sekä Activate your spoken English, joka taas on osoittautunut leppoisaksi hyvän mielen keskustelukurssiksi.
Niin, ja sitten tosiaan on Solut-kurssi. Virallisesti kurssi päättyi vasta marraskuun puolella, mutta käsittelen blogin puolella kurssin loppuun jo nyt, jotta minun ei tarvitse vaivata päätäni tällä ikävällä aiheella enää uudestaan joulukuussa. Kuten taisin jo viimeksi mainita, oli tämä ensimmäinen vuosi, kun kurssista oli mahdollisuus valita joko 5 tai 10 opintopisteen versio ja näistä jälkimmäinen on pakollinen lääkisläisille sekä sisarainejärjestö biopsilaisille. Käytännössä kaikki olimme kuitenkin samalla kurssilla, mutta kaikki opintotapahtumat eivät kuuluneet meidän suppeamman toteutuksen oppimäärään.
Kaikki alkoi siitä, kun kurssimateriaalit ja -sivusto julkaistiin kurssin aloitusta edeltävällä viikolla. Näiden materiaalien mukaan 5 ja 10 opintopisteen kursseilla ei olisi ollut mitään muuta eroa kuin juurikin osaan oppimistapahtumista osallistuminen - kaikkien tulisi siis lukea 1000 sivua kurssikirjaa, jonka lukemiseen "harjaantuneemmaltakin lukijalta" kuluu tunti neljään sivuun. Siispä 125 työtuntia tulee käyttää lukemiseen. Hmm. 5 opintopisteen vaatima työmäärä on 135 tuntia - jokin ei täsmää. Laitoimme tässä vaiheessa jo viestiä vastuuhenkilöstölle että onkohan tämä nyt aivan oikein. Pari päivää ennen kurssin alkua tuli vastaus ja luettavaa materiaalia supistettiin erittäin merkittävästi, hieno homma.
Kurssi alkaa. Arviointiperusteet esitellään: 30% viikkotehtävistä ja 70% tentistä, mutta tentistä täytyy saada puolet jotta voi päästä läpi. OK, mietitään lähempänä tenttiä mitä tämä nyt sitten tarkoittaakaan ja mennään asiaan. Luennot ovat nopeatempoisia, mutta enimmäkseen selkeitä. Niissä käsitellään hyvin tarkasti asioita kaikkialta kurssimateriaalista, siis myös meidän luettavan materiaalin ulkopuolelta. Viikkotehtävien edes jokseenkin hyvillä pisteillä suorittaminen vaatii kirjan huolellista lukemista - siis sieltä kohdista materiaalia, jonka ei pitänyt kuulua meille. Viikkotehtävien arvioinnissa oli paljon epäselvyyttä sekä virheitä. Eräs virheistä taas korjattiin vaihtamalla opiskelijoiden vastauksia.
Tentti tehdään järjestelmässä, jota tekniikan opiskelijat eivät ole käyttäneet aiemmin eikä siihen oikein ole ohjeistuksia mistään. Lääkisläisillä on ollut lukuvuoden alussa kattava perehdytys sen käyttämiseen. No, onneksi intialaiset youtubettajat neuvovat teekkareita ja tentistä selvittiin. Joskin tentissä oli samoja virheitä kuin viikkotehtävissä. Tenttiä edeltävällä viikolla saimme viestin, jossa oli tarkennus kurssin arviointikriteereihin ja se oli mielestäni oikein selkeä. Muutama päivä tentin jälkeen saimme uuden viestin, jossa kerrottin aivan toisenlaiset arviointikriteerit, joilla käytännössä erittäin monen arvosana nousee 2-3 yksiköllä. Valitettavasti edes vitosen saaminen ei riitä hiljentämään meitä tämän kurssin epäkohdista.
Netissä valittaminen ei tee kurssista parempaa ensi vuodeksi. Onneksemme kurssista kerätään palautetta yleisellä palautejärjestelmällä ja koska monet, itseni mukaan lukien, ovat antaneet kurssin aikanakin palautetta aika lailla kaikesta mainitsemastani ja monesta muustakin epäkohdasta, tulee kurssin palaute saamaan erikoiskohtelua. Kursseja kehitetään useassa eri työryhmässä, joissa on edustajia niin yliopiston hallinnosta, opetushenkilöstöstä kuin opiskelijoista. Näitä opiskelijoita kutsutaan hallinnon opiskelijaedustajiksi eli hallopedeiksi. Minäkin olen yhdessä näistä työryhmistä varaedustajana ja näin ollen pääsen osaltani varmistamaan, että palaute otetaan tosissaan ja asiat menevät eteenpäin.
Iloisempiin aiheisiin
Heti lokakuun alussa Bioner juhli 19-vuotissyntymäpäiviään tietenkin vuosijuhlien muodossa. Oli upeaa päästä ensimmäistä kertaa osallistumaan oman killan vuosijuhlille. Vielä upeamman illasta teki se, että minut palkittiin Vuoden Paavoksi, ja yhtenä ansiona tähän titteliin mainittiin esimerkiksi tämä blogini. Lainaus luovutuskirjasta: "Vuoden Paavon arvonimi annetaan perinteisesti yhdelle ansioituneelle bionerille, joka on kuluneen vuoden aikana toiminut esimerkillisesti rakkaan kiltansa hyväksi."
Toipuminen vuosijuhlista oli vielä kesken, mutta oli päästävä sitsaamaan. Siispä lokakuu jatkui Bionerin, Autekin ja MIKin yhteisillä Throwback-sitseillä. Niiden jälkeen olikin tenttiviikko ja samalla aika sairastaa. 2. periodi alkoi hyvinvointiviikolla. Vaikka tällä kertaa ei tarvinnut kerätä fuksipisteitä ja osallistua jokaiseen mahdolliseen tapahtumaan, kertyi niitä tälläkin kertaa neljä kappaletta: "avanto"sauna, puurobaari, taikinaterapia sekä lentisturnaus. Viikon kruunasi kaverisitsit, joille otin aveciksi poikaystäväni. Koska teemana oli riimiparit, olimme oliivi ja huomioliivi.
Lokakuun viimeinen viikko meni maanantaista sunnuntaihin solujen tenttiin päntätessä, mutta ehdin kuitenkin pistäytymään hallituksen virkistäytymisillassa sekä puoli vuotta wappuun -tapahtumassa.
Marraskuussa on tiedossa lomailua, vujuilua, luonnollisesti ties mitä tapahtumia sekä syysyleiskokous eli uuden hallituksen valitseminen. Sen paljastan, että olen hakenut tälläkin kertaa hallitukseen, mutta palataan siihen lisää ensi kerralla.
<3: Aiska
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti